Ήπιε 35 λίτρα μπύρας !!!


Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν ένας 37 ετών άνδρας, από την Γλασκώβη της Σκωτίας, μπήκε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκομείου διαμαρτυρόμενος για θολή όραση και για ατελείωτους πονοκεφάλους.
 
Ο ανώνυμος ασθενής δεν είχε κανένα ιστορικό τραύματος στο κεφάλι ή απώλεια συνείδησης, το ιατρικό του ιστορικό ήταν αψεγάδιαστο και δεν έπερνε καμία φαρμακευτική αγωγή. Η θερμοκρασία σώματος και η πίεση του ήταν φυσιολογική και η νευρολογική εξέταση ήταν αρνητική.
 
Όταν οι γιατροί των επειγόντων του νοσοκομείου κάλεσαν ειδικό οφθαλμίατρο να τον εξετάσει, η «ομίχλη», τουλάχιστον για τους γιατρούς άρχισε να ξεκαθαρίζει. Ο ασθενής, σύμφωνα με τον ειδικό είχε πρισμένους οπτικούς δίσκους, αρκετά μεγενθυμένα μαύρα στίγματα και αιμορραγία των ινών των νεύρων.
 
Ο άνδρας αποκάλυψε πως είχε καταναλώσει χοντρικά 35 λίτρα μπύρας μέσα σε 4 μέρες έπειτα από μια ενδοοικογενειακή κρίση.
 
Η μεγάλη αφυδάτωση που προκάλεσε το αλκοόλ, είπαν οι γιατροί, οδήγησε σε μια σπάνια πάθηση θρόμβωσης, την CVST. Μια εξέταση των αγγείων του εγγεφάλου, επιβεβαίωσε τη διάγνωση.

Η πάθηση αυτή, η οποία προκαλεί επιληπτικές κρίσεις, μειωμένη συνείδηση, απώλεια όρασης και νευρολογική βλάβη χτυπά 3 ή 4 άτομα στο εκατομμύριο, κυρίως παιδιά, στη Μεγάλη Βρετανία. Η αιτία συνήθως είναι άγνωστη.

Πήρε πάνω από 6 μήνες αποθεραπείες αραίωσης του αίματος για να επανέλθει η όραση του άνδρα στο φυσιολογικό και για να ξεφορτωθεί τον πονοκέφαλο, είπαν οι γιατροί.

Πηγή: beer-pedia and newscity1.blogspot.com (21 Ιουνίου 2010)


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου 

Beer CY - All about Beer at Cyprus - Όλα για την Μπύρα στην Κύπρο Copyright © 2010


All rights reserved