Ζυμαρικά με σάλτσα μπύρας και λουκάνικα


Περιγραφή συνταγής
Τα αγαπημένα μας ζυμαρικά με μία σάλτσα πολύ διαφορετική από τα συνηθισμένα, που θα λατρέψετε.

Συστατικά συνταγής
500 γραμμάρια ριγκατόνι ή οποιαδήποτε μορφή ζυμαρικών επιθυμείτε
400 γραμμάρια λουκάνικο χωριάτικο
½ κούπα μπύρα
1 ½ κούπα τυρί cheddar τριμμένο
2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
1 κούπα κρεμμύδι χοντροκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ κούπα βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες συνταγής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε το κρεμμύδι, τις κόκκινες πιπεριές και το σκόρδο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ψήνουμε για 25 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Αφαιρούμε την εξωτερική μεμβράνη από τα λουκάνικα, λιώνουμε το εσωτερικό και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα καφέ χρώμα. Αφαιρούμε από το σκεύος και στραγγίζουμε από το λίπος σε χαρτί κουζίνας. Καθαρίζουμε το σκεύος από το λίπος και επαναφέρουμε τη γέμιση από τα λουκάνικα. Προσθέτουμε τη μπύρα και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθεί η μπύρα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αρκετό νερό με αλάτι, στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό που βράσανε. Αφαιρούμε τα ψημένα λαχανικά από το φούρνο και ανακατεύουμε με την ψίχα από τα λουκάνικα, το βασιλικό, τα ζυμαρικά και 1 κούπα από το τριμμένο τυρί.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και λίγο από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα υδαρές μείγμα. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Διάρκεια: Προετοιμασία 35 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά 


Πηγή : lovecooking.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

Beer CY - All about Beer at Cyprus - Όλα για την Μπύρα στην Κύπρο Copyright © 2010


All rights reserved