Μπύρα και Μουντιάλ


Ανάσα έδωσε σε πολλές ζυθοποιίες παγκόσμια το Μουντιάλ που διεξάγετε τις τελευταίες βδομάδες στ α γήπεδα της Αφρικής. Εκατομμύρια επιπλέον pints καταναλώθηκαν στις Μ. Βρετανία, στην Ν.Κορέα οι αποθήκες με το στοκ άδειασαν ενώ αύξηση είχαμε και στην Ιαπωνία και έτσι έδωσε ανάσα σε μια βιομηχανία που παρουσίαζε ύφεση τα τελευταία χρόνια.

"Ελπίζουμε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν περισσότερο από 4% κατά τη διάρκεια αυτού του Παγκοσμίου Κυπέλλου", δήλωσε ο Shinya Izumi, εκπρόσωπος ιαπωνικής ζυθοποιίας η οποία παράγει την μπύρα Kirin. «Η κατάσταση έγινε ακόμη καλύτερη όταν η Ιαπωνία νίκησε το Καμερούν, τη Δευτέρα. Οι παραγγελίες από εμπόρους λιανικής πώλησης έχουν ενισχυθεί χάρη σε αυτή τη νίκη». Οι Ιαπωνικές ζυθοποιίες ελπίζουν το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Νότια Αφρική θα αντιστρέψει την προηγούμενη ύφεση, αφού οι πωλήσεις είχαν μειωθεί μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία το 2006.

Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για την μπύρα, το νέκταρ κεχριμπαριού ρέει άφθονο από την αρχή του τουρνουά, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Στην κεντρική πόλη της Zhuzhou, η μεγαλύτερη ζυθοποιία Tsingtao είπε ότι οι πωλήσεις είχαν σχεδόν διπλασιαστεί. Σύμφωνα με την εταιρία πωλούνται περίπου 42.000 φιάλες την ημέρα, έναντι 24.000 πριν από το τουρνουά.

Στις 17 του μήνα στη Νότια Κορέα την ημέρα του αγώνα με την Αργεντινή, τα καταστήματα της αλυσίδας GS25 πώλησαν 345.000 φιαλών ή μεταλλικών δοχείων μπύρας και είχαν αύξηση 123% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Και στις 12 Ιουνίου, την παραμονή της έναρξης του μουντιάλ, η Bokwang Family Mart, μια άλλη αλυσίδα καταστημάτων της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι οι πωλήσεις της μπύρας είχαν διπλασιαστεί με 45.000 μπουκάλια ή δοχεία να πωλούνται.

Στην Αγγλία, μία χώρα που παραδοσιακά η κατανάλωση μπύρα όταν έχει ποδόσφαιρο είναι ψηλή, οι pub είναι υπερπλήρης όλο το τουρνουά, σύμφωνα με το Βρετανικό Beer and Pub Association (BBPA). Κατά τη διάρκεια του αγώνα Αγγλίας-ΗΠΑ στις 12 Ιουνίου εννέα εκατομμύρια ποτήρια μπύρας καταναλώθηκαν, φέρνοντας ένα εισόδημα της τάξης των € 42,000,000 ενώ η δεύτερη σε θέση αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας, η Asda, αναμένει κατά 37 τοις εκατό αύξηση των πωλήσεων μπύρας κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι Γερμανικές ζυθοποιίες δήλωσαν ότι μία καλή πορεία της Εθνικής τους θα βοηθήσει και αυτούς. Πριν από τριάντα χρόνια ο μέσος Γερμανός έπινε 150 λίτρα μπίρας ετησίως, ενώ σήμερα ο αριθμός έχει μειωθεί στα 100 λίτρα.

Στη Νότια Αφρική η οποία είναι η χώρα που διεξάγετε το μουντιάλ ζυθοποιία SABMiller, που παράγει τις Miller Lite, Peroni και Grolsh, έχει δημιουργήσει αποθέματα για να μην αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο ενός sold – out. "Θα υπάρχει άφθονη μπύρα", δήλωσε ο διευθυντής μάρκετινγκ της SABMiller Alastair Hewitt, του οποίου η εταιρία περιμένει να πουλήσει 10 εκατομμύρια λίτρα κατά τη διάρκεια των πέντε εβδομάδων στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ειδικός τηλεφωνικός αριθμός θα συσταθεί σύμφωνα με τον οποίο οι πελάτες μπορούν να καλέσουν σε περίπτωση που χρειάζονται προμήθειες έκτακτης ανάγκης», είπε.

Στη Γαλλία, όπου η κατανάλωση μπίρας είναι μέτρια σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ο Gerard Laloi, πρόεδρος της ένωσης των εταιρειών ζυθοποιίας, είπε ότι «εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο ο καιρός είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει την κατανάλωση μπίρας.» Αν ο καιρός είναι καλός, αυξάνει την κατανάλωση τουλάχιστο κατά 10 έως 15 τοις εκατό.

Τέλος στα του οίκου μας, η κατανάλωση μπύρας αυξήθηκε και στην Κύπρο κατά 30% περίπου με τις καφετέριες και τις μπυραρίες να έχουν την τιμητική τους.


2 σχόλια:

daskalos είπε...

Προς το Blog σας
Ένα νέο blog γεννήθηκε με σκοπό να δώσει βήμα σε όλους τους Έλληνες ..Ένα Blog όπου μπορεί ο καθένας μας να γράφει ότι τον απασχολεί επώνυμα η ανώνυμα…ένα blog που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Έλληνες να πούνε όλα αυτά που μέχρι τώρα διστάζανε να πούνε .. Αν θέλεις και εσύ να κάνεις κάτι για όλη αυτή την απάτη που βλέπεις γύρο σου ..έλα μαζί μας …..Το Blog σου δίνει την δυνατότητα να ακουστή η γνώμη σου σε ένα ευρύ κοινό χωρίς πολιτικούς ,κομματικούς ,εθνικούς, θρησκευτικούς, η άλλους περιορισμούς .
Κάνε τώρα την αρχή έλα μαζί μας…………
Οι απόψεις που θα γράφεις εδώ δεν λογοκρίνονται σε καμιά περίπτωση και δημοσιεύονται ακέραιες
Ζητάμε και την δική σας στήριξη καθώς το Blog προωθεί τις απόψεις των Blogger και των πολιτών, και όχι δικές μας…..
www.ksipnistere.blogspot.com

www.ksipnistere.gr
Βάλτε και εμάς στη λίστα με τα ιστολόγια σας... ότι θέλετε μπορείτε να το στείλετε στο e-mail μας και από κάτω το link σας και δημοσιεύετε ακέραιο.

BeerCY είπε...

Φίλε αν θες μπορούμε να ανταλλάξουμε links στην λιστά με τα ιστολόγια μας. Περιμένω την απάντηση σου για να σε προσθέσω.

Δημοσίευση σχολίου 

Beer CY - All about Beer at Cyprus - Όλα για την Μπύρα στην Κύπρο Copyright © 2010


All rights reserved