Η νέα μπύρα Fix Hellas επανήλθε δριμύτερη στην ελληνική αγορά


Επένδυση ύψους 16 εκατ. ευρώ υλοποίησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης και πιο ιστορικής μπύρας. Η πολύ γνωστή στους παλαιότερους κυρίως, Mπύρα Fix Hellas, επανήλθε δριμύτερη στην ελληνική αγορά, προσφάτως μετά την επένδυση ύψους 16 εκατ. ευρώ που υλοποίησε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία στη Ριτσώνα Ευβοίας. Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία -που αποτελεί μετεξέλιξη της εταιρίας «Ελληνικές Μικροζυθοποιίες ΑΕ»- ίδρυσαν το 2005 οι κ.κ. Ηλίας και Γεώργιος Γκρέκης και από το Απρίλιο του 2008 το 51% κατέχει ο κ. Γιάννης Χήτος.

Η «νέα» πλέον Ολυμπιακή Ζυθοποιία Α.Ε., με 75 συνολικά εργαζόμενους, είναι κάτοχος των σημάτων της παλαιότερης, καθώς και της πιο ιστορικής ελληνικής μπύρας, της Fix Hellas, της οποίας η εμφιάλωση της πρώτης φιάλης έγινε το Μάρτιο του 2010.

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ ιδρύθηκε το 2005, από τους κ.κ. Ηλία και Γεώργιο Γκρέκη. Από τον Απρίλιο του 2008, σε συνέχεια σχετικής συμφωνίας, ο κ. Χήτος είναι κάτοχος του 51% των μετοχών της. «Η τεχνογνωσία των συνεταίρων μου στο χώρο της οινοποίησης, ζυθοποίησης και απόσταξης, αποτελεί και το βασικότερο λόγο, που αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτήν την επιχειρηματική απόφαση», αποκαλύπτει ο κ. Χήτος.

Το νέο, υπερσύγχρονο ζυθοποιείο της εταιρίας εκτείνεται σε χώρο 7.500 τ.μ., εντός οικοπέδου 25 στρεμμάτων, και το ύψος της πρόσφατης επένδυσης επέκτασης και εκσυγχρονισμού του ανέρχεται σε περίπου 16 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η δυνατότητα παραγωγής του ζυθοβραστηρίου ανέρχεται στα 250.000 εκατόλιτρα μπίρας ετησίως. Το εργοστάσιο διαθέτει τρεις γραμμές εμφιάλωσης, μία για κάθε τύπο συσκευασίας που εμφιαλώνεται η μπίρα Fix Hellas. Τα κεφάλαια που έχουν τοποθετηθεί στην εταιρία, από την ίδρυσή της, αγγίζουν συνολικά τα 30 εκατ. ευρώ.

Η Fix Hellas διατίθεται σε συσκευασίες επιστρεφόμενων μπουκαλιών, των 500 και 330 ml, αλουμινένιων κουτιών των 500 και330 ml και σε βαρέλι των 30 και 50 lt. Επίσης, μόλις άρχισε να κυκλοφορεί και σε «παραδοσιακό» one way μπουκάλι των 330 ml.

Έχει ήδη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της Fix Hellas σε πολλές μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ και βέβαια συνεχίζεται εντατικά, ώστε το συντομότερο δυνατόν, το προϊόν να είναι σε όλους τους μεγάλους, αλλά και τους μικρότερους χώρους των σουπερμάρκετ, σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, η Fix Hellas είναι ήδη διαθέσιμη από τις περισσότερες κάβες λιανικής, καθώς και από αρκετές ταβέρνες, εστιατόρια, ψητοπωλεία, μίνι-μάρκετ, καταστήματα ψιλικών και περίπτερα.

Πηγή : voria.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου 

Beer CY - All about Beer at Cyprus - Όλα για την Μπύρα στην Κύπρο Copyright © 2010


All rights reserved