Η Γερμανία και η Μπύρα


Η Γερμανία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για την μπύρα της. Υπάρχουν πάνω από 5000 είδη να διαλέξει κανείς ανάμεσα τους και κοινό τους χαρακτηριστικό ότι παρασκευάζονται όλες με βάση τον νόμο της Καθαρότητας που λέει ότι μόνο 4 υλικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την Παρασκευή της, το νερό, η βύνη, ο λυκίσκος και η μαγιά.

Υπάρχει ένας απίστευτός αριθμός ειδών μπύρας που μπορεί να διαλέξει κανείς, από ξανθές μέχρι μαύρες, από δυνατές μπύρες ψηλές σε αλκοόλ μέχρι light και χωρίς αλκοόλ. Ο κατάλογος είναι ατελείωτος και υπάρχουν πολλές διαφοροποιήσεις βάση της περιοχής που παρασκευάζονται.

Η αγγλική λέξη “lager” προέρχεται από την Γερμανική λέξη Lagerbier που σημαίνει μπύρα αποθήκευσης. Οι μπύρες αυτού του τύπου στην Γερμανία παράγονται κυρίως για εξαγωγή γι’ αυτό και στην Γερμανία τις ονομάζουν Exportbier.

Αν θέλετε κάτι με λιγότερο αλκοόλ, μπορείτε να δοκιμάσετε μια Radler στη νότια Γερμανία, ή μια Alsterwasser στο βορρά. Και οι δύο είναι τύποι που περιέχουν μισή ποσότητα μπύρας και το άλλο μισό είναι λεμονάδα.

Επίσης η Γερμανία είναι γνωστή για τα Φεστιβάλ μπύρας που διοργανώνονται στην χώρα. Ποιο γνωστό το Oktoberfest Φεστιβάλ, που πραγματοποιείτε κάθε Σεπτέμβριο και διαρκεί 2 βδομάδες, και εκεί μπορεί κανείς να δοκιμάσει μια απίστευτή ποικιλία από μπύρες.

Το εν λόγω Φεστιβάλ ξεκίνησε το 1810 ως μια γιορτή του γάμου του Πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας, και πλέον σήμερα εκτός από την μεγάλη γκάμα από μπύρες πρόγραμμα του περιλαμβάνει μουσικές σκηνές, εκδηλώσεις και συναυλίες του δρόμου.

Εν κατακλείδι η Γερμανική βιομηχανία μπύρας είναι από τις πιο γνωστές για την ποικιλία της και σίγουρα ανάμεσα τους μπορεί να βρει κανείς και πολύ ωραίες μπύρες. Ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή θα επιστεφτούμε κάποιο από τα Φεστιβάλ Μπύρας που συμβαίνουν στην χώρα και να σας μεταφέρουμε από πρώτο χέρι το τι συμβαίνει σ’ αυτά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



 

Beer CY - All about Beer at Cyprus - Όλα για την Μπύρα στην Κύπρο Copyright © 2010


All rights reserved